Duurzaamheid en energiebesparing

ZonnepanelenDe gemeente is aangesloten op het duurzaam bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente aangeboden als gratis service waar inwoners terecht kunnen voor professioneel en onafhankelijk advies.

Nieuws duurzaam loket Edam-Volendam 
Laatste nieuws bouwloket is van 28 juni: "Nieuws Zaanse Wijk Kreekrijk wordt volledig gasloos".

Nieuwsbericht: Energiezuinig en comfortabel wonen in een monumentaal pand.


Duurzame energie en het Duurzaam bouwloket

U wordt van A tot Z geholpen met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening flink omlaag brengen. Dit levert een leuke besparing en een duurzaam comfortabel huis op. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze inwoners bewust worden van de verschillende besparingsmogelijkheden die er liggen in en rondom de woning.

Via de website, per mail of telefonisch kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen. Dit kan gaan over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid en wooncomfort belangrijke aandachtspunten.
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl en ontdek de mogelijkheden. Heeft u vragen? Laat een terugbelverzoek achter op de website of mail naar: info@duurzaambouwloket.nl.
 

 • Ook in 2018 stelt de Rijksoverheid geld beschikbaar voor particulieren die duurzaam energie willen opwekken

  Het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in 2018 is € 100 miljoen. Met de ISDE stimuleert het kabinet de aanschaf van kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare warmte.

  Lees meer
 • Als ondernemer investeren in zonne-energie of duurzaamheid

  Wilt u weten of het voor uw bedrijf (feitelijk/fiscaal) interessant is om te investeren in zonne-energie en of duurzaamheid?
  Kijk dan op de website van de omgevingsdienst IJmond:

  Het stappenplan investeren in zonne-energie/duurzaamheid voor bedrijven

 • Vraag hier uw informatie op over het aanschaffen van zonnepanelen


  Zonnepanelen check bedrijven

  Wilt u weten of het interessant is om bij uw woning te investeren in zonnepanelen en hoe u dat aanpakt?

  Stappenplan zonnepanelen particulieren

 • Energielabel

  Meer informatie over uw energielabel:

  Energielabel

 • Subsidieregelingen van het Rijk voor investeringen in de duurzaamheid

  Het Rijk heeft momenteel enkele nieuwe subsidieregelingen voor investeringen in de duurzaamheid van de eigen woning.

  Verder heeft het Duurzaam Bouwloket de Warm Wonen Weken ingesteld (tot februari 2017). Aangesloten gecertificeerde bedrijven bieden in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket 10% korting aan inwoners op isolatiemogelijkheden. Denk hierbij aan uw dak, vloer, bodem, gevel en spouwmuurisolatie en het vervangen van glas.