Zaterdagmarkt gaat open. Extra toezicht op naleven maatregelen Corona.

De zaterdagmarkt in Volendam gaat zaterdag open. Maar er wordt wel extra toezicht gehouden op het naleven van de maatregelen die verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan. Afgelopen zaterdag moest de markt in de middag worden beëindigd. Het was er op dat moment al langere tijd te druk.

Noodverordening

Er geldt nog steeds een noodverordening. Op basis van die noodverordening worden de stallen anders neergezet op het terrein, waardoor er nog meer ruimte tussen de aanwezige kramen ontstaat. Ook bij de ingang van de Havenhof worden zaterdag extra maatregelen genomen om de winkels voor publiek toegankelijk te houden.

Dringende oproep: Kom alleen!

Langs deze weg willen we u nogmaals oproepen alleen naar de markt te komen. Het is in deze Coronacrisistijd geen uitje om even met z’n tweeën of lekker met het gezin of vrienden de markt op te gaan. We kunnen alleen met de markt doorgaan als we de afspraken nakomen. We moeten het volhouden met elkaar.

Houd dus 1,5 meter afstand van medewerkers en mensen om u heen. Ga niet naar de markt als u last heeft van verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, hoesten of koorts.