Voorkom onnodig energieverbruik van uw klimaatinstallaties

Controleer de inregeling van uw stook-, koel- en ventilatie installatie.

De maatregelen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus betekenen helaas dat veel bedrijven momenteel gesloten of zeer beperkt bemand zijn. Om niet onnodig kosten te blijven maken, raadt Omgevingsdienst IJmond aan om uw stook-, koel- en ventilatie installatie aan te passen of te controleren.

Onnodig energieverbruik

Uit de ervaring van onze toezichthouders en energiespecialisten blijkt dat stookinstallaties vaak niet goed staan ingesteld. Regelmatig zien wij werking buiten kantoor- of gebruikstijden, het ontbreken van weersafhankelijke regeling en een te hoog ingestelde nachttemperatuur. Dit zorgt voor onnodig energieverbruik. Eerder wees onderzoek van TNO uit dat sommige ondernemingen tot wel € 10,- per vierkante meter vloeroppervlak per jaar kunnen besparen. Dat kan flink oplopen wanneer uw pand dit jaar langer dan normaal buiten gebruik is.

Wat kunt u doen?

Onder normale omstandigheden, maar vooral nu uw pand buiten gebruik of beperkt in gebruik is, is het aan te raden om contact te zoeken met uw installateur. U kunt vragen om advies bij het aanpassen van de inregeling van uw klimaatinstallatie. Ook kunt u om hulp vragen bij diverse werkzaamheden die ervoor zorgen dat u niet onnodig energie verbruikt. Denk daarbij aan:

  • groot onderhoud van de CV
  • kranen vervangen voor waterzijdig inregelbare kranen
  • controle op lekkages
  • leidingen isoleren
  • loden leidingen vervangen.
     

Vragen?

Neem voor vragen contact op met uw installateur. Heeft u algemene vragen of wilt u advies? Mail naar info@odijmond.nl.