Reactie gemeente op stopzetten illegaal feest Volendam

Landelijk is onze gemeente een van de gemeenten met het grootste aantal besmettingen. En juist dat criterium geldt voor de besluiten over wel of geen ernstiger maatregelen. Feit is dat er vannacht een illegaal feest in een bedrijfsloods in Volendam met 33 mensen tussen de 17 en 25 jaar door de politie is opgebroken. Dit soort illegale acties maakt dat versoepeling van coronamaatregelen alleen maar verder weg raakt en de hele samenleving economisch, sociaal, psychologisch en medisch steeds zwaarder onder druk komt te staan. 

Diep teleurgesteld

We zijn daarom oprecht diep teleurgesteld in hetgeen afgelopen nacht gebeurd is. 33 processen verbaal bij een illegaal feest, waar ook nog een minderjarige bij aanwezig was. 

Maatregelen

De gemeente en de veiligheidsregio zijn passende maatregelen aan het voorbereiden. De aanwezigen van de groep hebben een dusdanig risico gelopen, dat ieder van hen elk fysiek contact met anderen vanaf nu moet mijden, totdat via een test is vastgesteld dat geen van hen corona heeft. Inmiddels is op last van de voorzitter van de veiligheidsregio het pand gesloten.