Gemeente organiseert samen met verenigingen sporten in de buitenlucht

Op dit moment is de gemeente Edam-Volendam aan het kijken hoe vorm te geven aan de versoepelde kabinetsmaatregelen als het gaat om sporten in de buitenlucht. De gemeente doet dat in overleg met de buitensportverenigingen, de Alliantie Kansrijk, de Sportkoepel en het Sportplatform. Doel is om afstemming te krijgen over de mogelijkheden voor het gebruik van de buitensportaccommodaties.

Versoepelde maatregelen kabinet

Afgelopen dinsdag maakte het kabinet bekend dat sporten in de buitenlucht voor de jeugd tot 18 jaar onder voorwaarden weer mag vanaf 29 april. Zo mogen kinderen t/m 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand.

Let op! Ouders mogen niet op de accommodatie komen. Zet ze voor de deur af! Kleedkamers, toiletten, douches en kantines blijven gesloten. Dus thuis nog even plassen voordat je gaat sporten!

Accommodaties

De buitensportaccommodaties in de gemeente die open mogen zijn:

  • De atletiekaccommodatie;
  • De voetbalaccommodaties;
  • De tennisaccommodaties;
  • De beachvolleybalaccommodatie;
  • De watersportaccommodaties.

De binnensportaccommodaties mogen niet open en blijven allemaal gesloten.

Alternatieve locaties

De gemeente kijkt ook nog naar eventuele alternatieve locaties om te sporten. Ook voor de jeugd die niet lid is van een sportclub wordt iets georganiseerd.

Duidelijkheid

De gemeente komt begin volgende week met meer informatie over hoe dit alles voor iedereen georganiseerd wordt. De verenigingen informeren dan hun leden over de nieuwe spelregels en afspraken.