Bouwprojecten in Edam-Volendam

Bouwproject Waterrijk

Project de Broeckgouw en Project Waterrijk

Het laatste nieuws rond project Waterrijk Oosthuizen, vindt u op de nieuwe website: www.oosthuizenwaterrijk.nl.

Wilt u meer weten over het bouwen op inbreilocaties of andere nieuwe projecten? Dan verwijzen wij u naar de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Informatie over het nieuwbouwproject 'de Broeckgouw' in Volendam, vindt u op www.debroeckgouw.nl/. Bij de koop van een woning komt een heleboel kijken. De gemeente wil het u zo gemakkelijk mogelijk maken. lees hier verder om te kijken wat u allemaal online of op afspraak met ons kunt regelen:
 

 • Het Botter+ project aan het Slobbeland 13-15

  De gemeente Edam-Volendam ontwikkelt een multifunctioneel gebouw met Scheepswerf op het Slobbeland 13-15. Hier wordt historisch, drijvend erfgoed (Kwakken) onderhouden en gerestaureerd. De gemeente ontwikkelt het gebouw in samenwerking met de drie toekomstige huurders, de Vereniging Behoud Volendammer Botters, Odion en Social Firm.

  Lees meer
 • Project Julianaweg Volendam

  De komende jaren wordt de Julianaweg grondig onder handen genomen. De huidige weg is steeds drukker geworden én heeft onderhoud nodig. De nieuwe Julianaweg wordt een veilige weg, die de komende 30 jaar voor iedereen prettig is om te gebruiken.

  Lees meer
 • Woning kopen? U kunt veel zaken online regelen met de gemeente.

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt of gaat verhuizen. Nog los van alle stress  die zo’n verhuizing met zich meebrengt, moet u ook nog eens naar de gemeente om uw verhuizing door te geven. Zonde van de tijd, want u hoeft niet per sé langs te komen. We hebben het makkelijker voor u gemaakt: u kunt het online bij ons regelen.

  Lees meer
 • Maria Goretti

  In september 2015 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de herontwikkeling van de oude school op de Maria Goretti Locatie. Om dit te realiseren zullen de huidige gebruikers, de katholieke stichting Club en Buurthuiswerk (CBW) en de Stichting Turnpromotie Edam-Volendam (STEV), op een andere/nieuwe locatie gehuisvest moeten worden.

  Lees meer
 • Inpassingsplan voor verdubbeling N244

  De provincie heeft het voornemen de N244 te verdubbelen. Dit om de doorstroming richting A7 te verbeteren. Tevens zal langs de N244 een regionaal fietspad worden aangelegd.

  Lees meer
 • Verkeerswerkzaamheden omgeving MFA

  Op woensdag 2 september zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen en de uitvoering van de verkeerswerkzaamheden rondom het MFA. Omwonenden hebben het nieuwe ontwerp van de omgeving van het MFA ingezien en konden hun vragen aan de gemeente en de aannemer stellen.

  Op 14 september zijn de werkzaamheden gestart. De uitvoering duurt tot ongeveer eind november.

 • Woningzoekendenlijst weer opengesteld voor de Broeckgouw

  Inschrijven gemeentelijke woningzoekendenlijst:

  Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning of bouwkavel in de Broeckgouw of eventueel toekomstig (gemeentelijk) nieuwbouwproject? Overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen? Schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende.

  Lees meer
 • Herontwikkeling Korsnästerrein

  V.o.f. Baandervesting heeft plannen ontwikkeld voor een herontwikkeling van het voormalige Korsnästerrein te Edam (gelegen tussen Baandervesting, Baanstraat, Het Marken en Korte Baansteeg) met woningbouw. Het plan omvat de bouw van ca. 80 woningen. Het bouwplan past niet in het geldende bestemmingsplan.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://www.nieuwbouw-baandervesting.nl/

  Lees meer
 • Voormalig MAVO-terrein Julianaweg Volendam

  Eind september 2017 is op het voormalige MAVO-terrein de tijdelijke vestiging van supermarkt Dirk van den Broek geopend. Deze vestiging zal daar maximaal drie jaar blijven. In die periode van maximaal drie jaar zal een plan voor herontwikkeling worden gemaakt. Dat plan wordt in uitvoering genomen zoveel mogelijk aansluitend op het beëindigen van de activiteit van supermarkt Dirk van den Broek.

 • Derde ontsluitingsweg

  Klik hier voor meer informatie over het project 'derde ontsluitingsweg' tussen de kruising N244/N247 en de Dijkgraaf Poschlaan.