Bouwprojecten in Edam-Volendam

Bouwproject Waterrijk

Project de Broeckgouw en Project Waterrijk

Het laatste nieuws rond project Waterrijk Oosthuizen, vindt u op de nieuwe website: www.oosthuizenwaterrijk.nl.

Wilt u meer weten over het bouwen op inbreilocaties of andere nieuwe projecten? Dan verwijzen wij u naar de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Informatie over het nieuwsbouwproject 'de Broeckgouw' in Volendam, vindt u op www.debroeckgouw.nl/. Bij de koop van een woning komt een heleboel kijken. De gemeente wil het u zo gemakkelijk mogelijk maken. lees hier verder om te kijken wat u allemaal online of op afspraak met ons kunt regelen:
 

 • Aanmeldformulier keuzeavond vrije kavels Wieringenlaan

  Op 9 juli jongstleden heeft de inloopavond van de 6 vrije kavels aan de Wieringenlaan in fase 6 van de Broeckgouw plaatsgevonden. In september 2019 organiseert de gemeente de keuzeavond voor deze zes vrije kavels. Wilt u deelnemen aan de keuzeavond? Aanmelden kan tot en met 29 augustus 2019.

  Aanmelding keuze avond vrije kavels

  Lees meer
 • Woning kopen? U kunt veel zaken online regelen met de gemeente.

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt of gaat verhuizen. Nog los van alle stress  die zo’n verhuizing met zich meebrengt, moet u ook nog eens naar de gemeente om uw verhuizing door te geven. Zonde van de tijd, want u hoeft niet per sé langs te komen. We hebben het makkelijker voor u gemaakt: u kunt het online bij ons regelen.

  Lees meer
 • Maria Goretti

  In september 2015 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de herontwikkeling van de oude school op de Maria Goretti Locatie. Om dit te realiseren zullen de huidige gebruikers, de katholieke stichting Club en Buurthuiswerk (CBW) en de Stichting Turnpromotie Edam-Volendam (STEV), op een andere/nieuwe locatie gehuisvest moeten worden.

  Lees meer
 • Inpassingsplan voor verdubbeling N244

  De provincie heeft het voornemen de N244 te verdubbelen. Dit om de doorstroming richting A7 te verbeteren. Tevens zal langs de N244 een regionaal fietspad worden aangelegd.

  Lees meer
 • Derde ontsluitingsweg

  Klik hier voor meer informatie over het project 'derde ontsluitingsweg' tussen de kruising N244/N247 en de Dijkgraaf Poschlaan.

 • Woningzoekendenlijst weer opengesteld voor de Broeckgouw

  Inschrijven gemeentelijke woningzoekendenlijst:

  Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning of bouwkavel in de Broeckgouw of eventueel toekomstig (gemeentelijk) nieuwbouwproject? Overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen? Schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende.

  Lees meer
 • Herontwikkeling Korsnästerrein

  V.o.f. Baandervesting heeft plannen ontwikkeld voor een herontwikkeling van het voormalige Korsnästerrein te Edam (gelegen tussen Baandervesting, Baanstraat, Het Marken en Korte Baansteeg) met woningbouw. Het plan omvat de bouw van ca. 80 woningen. Het bouwplan past niet in het geldende bestemmingsplan.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://www.nieuwbouw-baandervesting.nl/

  Lees meer
 • Voormalig MAVO-terrein Julianaweg Volendam

  Eind september 2017 is op het voormalige MAVO-terrein de tijdelijke vestiging van supermarkt Dirk van den Broek geopend. Deze vestiging zal daar maximaal drie jaar blijven. In die periode van maximaal drie jaar zal een plan voor herontwikkeling worden gemaakt. Dat plan wordt in uitvoering genomen zoveel mogelijk aansluitend op het beëindigen van de activiteit van supermarkt Dirk van den Broek.

 • Project Seinpaal/Waterdam succesvol afgerond

  Lasershow tijdens de openingsceremonie van de SeinpaalDe Seinpaal is geopend!!

  Na een openingsceremonie op 16 december 2018 met een spectaculaire lasershow is de nieuwe sporthal in gebruik genomen. Een project succesvol afgerond!