Woning kopen of huren? U kunt veel zaken online regelen met de gemeente.

Er komt veel bij kijken als u een woning koopt of gaat verhuizen. Nog los van alle stress die zo’n verhuizing met zich meebrengt, moet u ook nog eens naar de gemeente om uw verhuizing door te geven. Zonde van de tijd, want u hoeft niet persé langs te komen. We hebben het makkelijker voor u gemaakt: u kunt het online bij ons regelen.

Ook als u binnenkort ouders wordt of misschien wel wilt gaan trouwen, kunt u de aangifte van uw kleintje en uw ondertrouw online doorgeven. Wilt u toch langskomen? Geen probleem. Dan kunt u online een afspraak met ons maken zodat we u sneller kunnen helpen.

Verhuizen?

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan kunt u hier snel en op uw gemak online uw verhuizing doorgeven aan de gemeente.
Komt u liever bij ons langs? Dan kunt u ook online een afspraak met ons maken, u hoeft niet te wachten en bent meteen aan de beurt.

Trouwen?

Wilt u binnenkort gaan trouwen? Dan kunt u op uw gemak online met de DigiD-code van beide partners online een afspraak maken en in ondertrouw gaan. Het is mogelijk om online een trouwlocatie, een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en een trouwboekje uit te zoeken. U bent na het invullen van alle gegevens en na betaling officieel in ondertrouw.

Wilt u samen aangifte van de geboorte van uw kind doen?

Samen thuis de geboorte van je kindje aangeven is misschien wel zo fijn en handig. Als uw kindje in de gemeente Edam-Volendam is geboren dan kan dat. U kunt hier digitaal aangifte doen van de geboorte. Komt u liever bij ons langs? Dan kunt u ook online een afspraak met ons maken, u hoeft niet te wachten en bent meteen aan de beurt.

Nog meer handige links: