Alles over kopen en huren in Edam-Volendam

Schippersgracht in VolendamDe gemeente Edam-Volendam is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen. Rondom de dorpen in de Zeevang is ruimte en vrijheid. Zowel de oude kom Edam als de oude kom Volendam ademen nog echt een authentieke sfeer uit.

 • Koopwoningen

  Informatie over koopwoningen in de gemeente Edam-Volendam vindt u bij de makelaarskantoren in onze gemeente. Via de websites De Broeckgouw.nl en www.oosthuizenwaterrijk.nl vindt u het actuele nieuws over de planning en het verkoopproces van de huidige woningbouwprojecten De Broeckgouw en Waterrijk.

 • Huurwoningen

  Informatie over Woningverhuur in Edam-Volendam.

  Lees meer
 • Woning kopen of huren? U kunt veel zaken online regelen met de gemeente.

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt of gaat verhuizen. Nog los van alle stress die zo’n verhuizing met zich meebrengt, moet u ook nog eens naar de gemeente om uw verhuizing door te geven. Zonde van de tijd, want u hoeft niet persé langs te komen. We hebben het makkelijker voor u gemaakt: u kunt het online bij ons regelen.

  Lees meer
 • Urgentieregeling Edam-Volendam

  In onze gemeente is het aanbod van sociale huurwoningen niet groot genoeg om alle woningzoekenden direct aan een sociale huurwoning te kunnen helpen. De urgentieregeling maakt het mogelijk om voorrang te verlenen aan een (urgente) woningzoekende. Dit is wel aan strikte regels gebonden.

  Lees meer
 • Huurcommissie

  Wanneer huurders en verhuurders het onderling niet eens kunnen worden over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging, de berekening van de servicekosten e.d. dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie die, als onafhankelijke instantie, na onderzoek van de zaak een bindende uitspraak kan doen.

  Lees meer
 • Leegstandwet

  In Nederland is de bescherming van de huurder goed geregeld. Hierdoor is het voor de verhuurder vaak moeilijk om eenzijdig een huurovereenkomst op te zeggen. Dit is in sommige gevallen lastig en niet wenselijk.

  Lees meer