Gezamenlijk bericht burgemeesters Zaanstreek-Waterland

Beste inwoners van Zaanstreek-Waterland,

Het Coronavirus grijpt in onze regio verder om zich heen, met als gevolg dat Zaanstreek-Waterland met regelmaat de landelijk koploper is in het aantal besmettingen, met alle gevolgen van dien. Patiënten worden momenteel overgeplaatst naar ziekenhuizen buiten de regio en klinieken raken vol. De impact hiervan voor de patiënten en hun naasten is enorm.

Dit is een moeilijke boodschap, zeker nu. Vaccinatie heeft ons weer een beetje vertrouwen gegeven dat we de crisis onder controle kunnen krijgen en dat we weer vooruit durven te kijken. We willen graag nadenken over “straks”. Maar op het moment worden we noodgedwongen teruggetrokken naar de realiteit. Om vooruit te kunnen, moeten we eerst het “nu” onder ogen zien. We wisten dat met de versoepelingen, met het weer open gaan van de scholen, het besmettingsgevaar omhoog zou gaan. Het lijkt er nu op dat dit ook daadwerkelijk heeft geleid tot meer besmettingen.

We kunnen met vaccineren het aantal besmettingen niet snel genoeg beteugelen. Het is daarom juist nu ontzettend belangrijk dat we ons aan de basisregels houden, misschien wel belangrijker dan ooit. Zo zorgen wij er samen voor dat we weer aan de toekomst voor onszelf en onze kinderen kunnen gaan bouwen, dat de scholen open kunnen blijven. We willen toch als het mooi weer wordt weer heerlijk op een terras kunnen genieten? Wees streng voor jezelf en anderen en houd je aan de basisregels. Het einde is in zicht! 

corona