Fred Diks is de 'Beste doortrapper' van onze gemeente!

Dinsdag 8 november werd de bokaal uitgereikt voor ‘Beste Doortrapper van edam-Volendam. De winnaar hiervan is Fred Diks. Hij is door maar liefs vier mensen genomineerd. Zij hebben allemaal bewondering voor hoe sterk en vitaal Fred is.

In september is Fred 81 jaar geworden, maar zijn leeftijd houdt hem niet tegen om dagelijks vele kilometers te fietsen op de racefiets. Al jaren is Fred aangesloten bij de Tourclub Volendam. Fred fietst makkelijk mee met de soms hoge snelheid van de groep. En hij vliegt de Schellingwouderbrug in Amsterdam over alsof het een verkeersdrempel in een parcours betreft. Zoals zijn fietsmaatje Johan zegt, verdient dat wel een kudo. Fred is een voorbeeld voor andere fietsers en een ware aanwinst voor de fietsgroep.

Ondanks dat Fred momenteel kampt met gezondheidsproblemen, was hij aanwezig om de bokaal te ontvangen. Deze werd uitgereikt door twee vrijwilligers van de Fietsersbond. Ook waren Team Sportservice en leden van de Tourclub Volendam aanwezig. De uitreiking vond plaats bij Ton Koning Tweewielers in Volendam. Ton Koning was zelf ook bij de uitreiking. We willen Ton nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn zaak voor de uitreiking!

Tijdens de uitreiking konden Doortrappers ook vragen stellen over fietsveiligheid aan Doortrappen professionals. Na de uitreiking vond de Driewieldag plaats, waar Doortrappers konden proefrijden op een driewielfiets. Ook voerde een fietsenmaker fietschecks uit en werd er gekeken of de fietsen omgebouwd konden worden naar een driewielfiets met het hulpmiddel Tworby.

Al met al was het een gezellige en feestelijke dag. We willen iedereen bedanken voor zijn komst en Fred nogmaals feliciteren met de overwinning. Nu mag hij zich officieel benoemen tot de Beste Doortrapper 2022 van Edam-Volendam!

Bron: doortrappen

Fred Diks met prijs