Controle op hondenbezit

Voor het houden van één of meerdere honden heffen wij hondenbelasting. Als u een hond aanschaft of verzorgt moet u hiervan aangifte doen.

Binnenkort starten wij weer met de controle op hondenbezit. Onze controleurs komen ook in de avonduren. Als er niemand thuis is, komen ze later nog een keer langs. De controleurs bellen aan en vragen of u een of meerdere honden in uw bezit heeft. Ze komen niet in uw huis.

Legitimatiebewijs van gemeente Edam-Volendam

Onze controleurs hebben een legitimatiebewijs  mee van de gemeente Edam-Volendam. Daar kunt u gerust naar vragen. Ook de politie is op de hoogte van de controle hondenbelasting.

Waarom jaarlijkse controle

Wij houden jaarlijks controle op hondenbezit. Naast de extra opbrengst is ook het gelijkheidsbeginsel een argument voor de controle. Dat wil zeggen: iedereen die een hond heeft moet ervoor betalen. De opbrengst voegen wij toe aan de algemene inkomsten van de gemeente. Een deel hiervan gebruiken wij om de voorzieningen voor honden te betalen. 

Nog geen aangifte gedaan?

Heeft u een of meerdere honden en heeft u nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u digitaal aangifte doen via de pagina hondenbelasting. Ook kunt u telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via (0299) 398 398.