Cognitieve Fitness uitgesteld

​​​​​​​De nieuwe coronamaatregelen zijn waarschijnlijk niemand ontgaan. Dit betekent helaas dat de cursus Cognitieve Fitness van Team Sportservice wordt uitgesteld. De kennismakingsles stond in de planning voor 10 januari en de officiële start zou 17 januari zijn. De cursus gaat nog steeds door, maar pas wanneer de coronamaatregelen dit toelaten. Hierover volgt later meer informatie. Aanmelden is nog steeds mogelijk!

Speciaal voor iedereen die lichaam en hersenen fit wil houden, wordt in Sporthal de Seinpaal in Volendam de cursus Cognitieve Fitness georganiseerd. In 15 lessen wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Deze cursus richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid. 

Waarom deelnemen?  

Leonie Koorn, buurtsportcoach gemeente Edam-Volendam: ‘Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar de hersenen. Uit dat onderzoek blijkt dat beweging heel goed is voor de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er stofjes in je lichaam worden aangemaakt die nodig zijn voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en bestaande hersencellen te beschermen. Sporten zorgt ook voor een verhoogde hartslag, waardoor er meer zuurstof in de hersenen komt. En je hersenen krijgen voldoende voeding, zodat je je goed kunt concentreren en nadenken.  

Misschien een technisch verhaal, maar de conclusie is dat een combinatie van ontspanning en inspanning heel belangrijk is voor jong en oud. Wij zijn blij dat we met het organiseren van Cognitieve Fitness in Edam-Volendam voldoen aan de vraag. Wij hopen natuurlijk op veel aanmeldingen. Iedereen is van harte welkom!’  

Speciaal voor iedere deelnemer 

Leonie Koorn: ‘Onze deelnemers worden begeleid door professionele mensen. Zij zijn opgeleid en hebben veel ervaring in het vak. Diverse oefeningen worden op meerdere niveaus aangeboden, iedereen kan meedoen! Elke deelnemer ontvangt een goodiebag met sport- en spel materiaal, wat leuke verrassingen en een werkboek met informatieve informatie en opdrachten. In het werkboek gaan de deelnemers samen met de trainer dieper in op onderwerpen zoals lichaamsbeweging, voeding, nachtrust, ontspanning en stress, het prikkelen van zoveel mogelijk zintuigen.’ 

Wanneer 

Zodra er meer bekend is, word je hierover geïnformeerd.

Locatie 

Sporthal de Seinpaal
Harlingenlaan 23 
Volendam  

Kosten  

De kosten zijn € 69,-.   

Meer info en aanmelden  

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Leonie Koorn van Team Sportservice, lkoorn@teamsportservice.nl of (0229) 28 77 00.  

Bron: Team Sportservice